Jaunumi

attēls2020. gada 24. jūlijā Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB) norisinājās seminārs būvekspertiem “Ugunsdrošības pasākumu pārskats: izaicinājumi būvekspertīzes jomā”.

Latvijas būveksperti aktīvi diskutēja un dalījās pieredzē, gan par ugunsdrošajiem būvizstrādājumiem un ugunsdrošības sistēmām, gan par ugunsdrošības pārskatu sagatavošanu. Tēmu lokā bija arī BVKB Būvekspertu sertificēšanas nodaļas pusgada darba rezultāti. Birojs aicināja speciālistus aktīvi līdzdarboties normatīvo aktu izstrādē.

Sakām paldies mūsu sadarbības partneriem - Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), kā arī ugunsdrošo produktu ekspertam Vigo Leitholdam, kas deva lielu ieguldījumu pasākuma satura izstrādē. PTAC Būvizstrādājumu, elektroiekārtu un energoefektivitātes uzraudzības daļas vecākā eksperte Kristīne Kamerāde sniedza ieskatu uguns veiktspējas prasībās būvizstrādājumiem un šo prasību kontrolē, VUGD  Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Dzintars Lagzdiņš informēja par aktualitātēm ugunsdrošību regulējošajos normatīvajos aktos, bet Vigo Leitholds aktualizēja jautājumu par vadlīniju izstrādi dūmu izvadīšanas sistēmu kanālu sekciju izbūvei.

Pasākuma prezentācijas pieejamas šeit.

Informāciju sagatavoja:
Jūlija Eizenberga, Būvniecības valsts kontroles biroja sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: Julija.Eizenberga@bvkb.gov.lv, tālrunis: 67013327, 29482328