Jaunumi

Šī gada 12. martā Ekonomikas ministrija un informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneri izstādes „Māja I” ietvaros informēs namu pārvaldītājus un dzīvokļu īpašniekus par kvalitatīvu ēku renovāciju, Būvniecības informācijas sistēmu (BIS), kā arī ugunsdrošību. Izstādes laikā notiks arī seminārs „Daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas un atjaunošanas aktualitātes 2020”.

Četras dienas stendā „Dzīvo siltāk” varēs sastapt Ekonomikas ministrijas, Būvniecības valsts kontroles biroja, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Valsts ieņēmuma dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un SIA “Latvijas valsts standarts” ekspertus. Konsultācijas sniegs arī būvniecības nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas un  Būvmateriālu ražotāju asociācijas.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēs par būvniecības un mājokļu apsaimniekošanas nozares darbības regulējumu, kā arī pieejamo valsts atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai ražošanas ēkās.

Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji pastāstīs par Būvniecības informācijas sistēmu (BIS), kā arī par būvniecības procesa digitālo pārvaldību.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra eksperti informēs par normatīvo aktu prasībām būvizstrādājumiem. Interesenti varēs uzzināt, kā izvēlēties atbilstošus būvizstrādājumus, un saņemt konsultācijas par būvizstrādājumu atbilstību apliecinošiem dokumentiem.

Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji š.g. 12. martā informēs par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu būvniecības pakalpojumiem un būvizstrādājumiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēs par ugunsdrošību un prasībām, kuras noteiktas Ugunsdrošības noteikumos.

Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas eksperti sniegs konsultācijas par efektīvāko logu izvēli un montāžu.

SIA “Latvijas valsts standarts” š.g. 12.martā pastāstīs par standartiem būvniecībā, standartu klasifikāciju, pieejamību, priekšrocībām un ieguvumiem.

Savukārt Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas biedri dalīsies pieredzē ēku atjaunošanas projektu vadībā.

Papildu informācija par izstādi „Māja I” pieejama Starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mājaslapā http://www.bt1.lv/maja1/

Informāciju sagatavoja:
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
E-pasts: prese@em.gov.lv; tālr.: 67013193