Jaunumi

attēlsJūlija pirmajā nedēļā Būvniecības valsts kontroles birojs sociālajā tīklā FaceBook veica īsu ekspres-aptauju* par Latvijas iedzīvotāju tuvākā laika būvniecības plāniem. Noskaidrojās, ka 62% šogad neplāno veikt nekādu būvniecību, pārbūvi vai remontu savā nekustamajā īpašumā, savukārt 24% iecerējuši remontu vai pārbūvi.
Īpaši priecē fakts, ka ievērojami audzis tās sabiedrības daļas īpatsvars, kas ir informēta par būvniecības darbu saskaņošanai nepieciešamo Būvniecības informācijas sistēmu (BIS) – jūlijā atbildi “Es zinu, kas tā ir” sniedzis 71% aptaujāto, kas ir ievērojami vairāk, nekā pirms 8 mēnešiem – pērn novembrī veiktajā aptaujā šādi norādīja tikai 11% respondentu.
Ievērojami pieaudzis arī sabiedrības zināšanu līmenis par sistēmas iespējām – vairāk nekā puse aptaujāto zina, ko tajā var izdarīt. To, ka BIS ir elektroniska platforma, kurā iespējams nodrošināt visu būvniecības dokumentācijas apriti - no ieceres reģistrēšanas līdz būves nodošanai ekspluatācijā, jūlijā zināja jau 67%, kamēr pērn novembrī šādu atbildi sniedza 30%.

*aptaujā piedalījās neliels respondentu skaits no biroja sociālo tīklu sekotājiem, līdz ar to tā nav uzskatāma par precīzu sabiedrības viedokļa atspoguļotāju

Informāciju sagatavoja:
Elīna Balgalve
Būvniecības valsts kontroles biroja sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 67013320; e-pasts: elina.balgalve@bvkb.gov.lv