Informācija presei

No svētdienas, 19. maija pulksten 05.00 visiem satiksmes dalībniekiem būs atvērts A. Deglava ielas pārvads ar noteiktiem ierobežojumiem. Šādam lēmumam par pamatu ir Būvniecības valsts kontroles biroja atzinums par pabeigtajiem tilta konstrukciju nostiprināšanas darbiem.

Pa A. Deglava ielas pārvadu tiks organizēta satiksme, ievērojot ātruma ierobežojumu līdz 30 km/h un pilnas masas ierobežojumu līdz 30 tonnām.

Piektdien, 17. maijā norisinājās Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža tikšanās ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) un Rīgas domes pārstāvjiem. Tās laikā, iepazīstoties ar BVKB būvinspektora parakstīto atzinumu par pabeigtiem nostiprināšanas darbiem, Valsts policijas priekšnieks, uzklausot visu iesaistīto pušu argumentus, pieņēma lēmumu par pārvada atvēršanu satiksmei. Ņemot vērā, ka nepieciešams laiks infrastruktūras sakārtošanai un pārvada sagatavošanai, tas tiks atvērts 19. maijā.

Satiksmes pārvada būvdarbu veicējs AB “Kauno tiltai” ir iesniedzis Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) pieņemšanas-nodošanas aktu, ar ko apliecina pirmā etapa nostiprināšanas darbu pabeigšanu. Šo darbu veikšana bija BVKB nosacījums, lai tiltu atvērtu satiksmei ar zināmiem nosacījumiem.

Joprojām būs slēgta satiksme uz Augusta Deglava ielas pārvada naktī no svētdienas, 19. maija, no pulksten 01.00 līdz 05.00 rītā, lai turpinātu pārvada balstu stiprināšanas darbus ar turām. Veicot darbus, var tikt pārsniegts pieļaujamais trokšņa līmenis. 

Aicinām iedzīvotājus strikti ievērot minētos nosacījumus!


Informāciju sagatavoja:
Gita Gžibovska
Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas
vecākā speciāliste
Tālr.: 67878155; e-pasts:gita.gzibovska@vp.gov.lv