Informācija presei

Jau vairāk kā 30 valsts un pašvaldību iestādes, kā arī daudzi komersanti ir iesaistījušies pretkrāpšanas kustībā #Atkrāpies!, lai sadarbotos sabiedrības informēšanas jomā par godīgumu Latvijā un krāpšanas apkarošanu. Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) 2019. gada martā arī ir pievienojies kustībai, jo augstu vērtē kustības vērtības: atbildību, uzdrīkstēšanos, vienotību un atvērtu komunikāciju.

Būvniecības nozares reputāciju ietekmē ēnu ekonomikas īpatsvars. Dažādos avotos tiek minēti dažādi skaitļi, un oficiālas statistikas nav. Tāpēc viens no iemesliem, kāpēc Būvniecības valsts kontroles birojam ir svarīgi pievienoties #Atkrāpies! kustībai, ir skaidra pozīcija, ka BVKB iestājas pret dažāda veida un apjoma krāpšanas gadījumiem. Birojs pat nepieļauj iespēju, ka darbinieki vai klienti tiek aicināti vai veic neatļautas vai neētiskas darbības.

Kustība #Atkrāpies! apvieno organizācijas, kurām rūp godīgums Latvijā un kuras ir gatavas vienoti iestāties par to, un šajā cīņā iesaistīt visu Latvijas sabiedrību. Plašāka informācija par kustību pieejama mājaslapā: http://atkrapies.lv/

Par pretkrāpšanas kustības dalībnieku var kļūt ikviena privātpersona, uzņēmums, organizācija, tirgotājs, darbinieks, projektu realizētājs vai ikviens citas darbības veicējs, kas apņemas nestāvēt malā, redzot krāpnieciskas aktivitātes, kā arī pats savās darbībās ir godprātīgs.

attels

Informāciju sagatavoja:
Egita Diure
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: Egita.Diure@bvkb.gov.lv
Tālr.: 67013320